contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Menneet tapahtumat

Sukuseuran 25-vuotisjuhla ja 7. sukukokous

Ismo Suurnäkki

Suurnäkki-sukuseura kokousti ja juhli 25-vuotistaivaltaan

Sateisena lauantaina, heinäkuun 20. päivänä vuonna 2024 Haminan seurakunnan Simeon-taloon saapui noin 70 Suurnäkki-suvun juhlijaa.

Aamupäivän ohjelmassa vieraiden vastaanoton jälkeen sukuseuran hallituksen va. puheenjohtaja Timo Suurnäkki esitti tervehdyssanat ja suoritettiin sukuviirin juhlallinen nosto. Tämän jälkeen siirryttiin läheiseen Marian kirkkoon jossa seurakuntamestari Seija Kormu Haminan seurakunnasta esitteli kirkon varhaista historiaa.

Hartaushetki

Esittelyn jälkeen oppilaitospastori Marjaana Faugel (os. Suurnäkki, T 4758) korosti hartauspuheessaan suvun juurien merkitystä: ”Kun ollaan sukuseuran juhlassa, niin varmaan aika moni tuntee juuriaan keskivertoa paremmin, mutta tänään kun olemme yhdessä, on hyvä tilaisuus oppia ja jakaa lisää. Miksi sillä on merkitystä, mihin sukuun kuuluu tai ketä on ollut ennen meitä? Onkin aikamoinen voimavara, jos tuntee kuuluvansa johonkin ja tietää, että on osa isompaa kuvaa. Se antaa perspektiiviä kun näkee, että ihmisiä on ollut ennenkin. Kokonaisine elämineen, suruineen, huolineen ja iloineen. Kukaan meistä ei ole tullut tyhjästä, vaan muovautunut kaikesta siitä, mitä nuo ihmiset ennen meitä ovat kokeneet”. Hartauksen yhteydessä yleisö pääsi itsekin ääneen laulaessaan komeasti Suvivirren.

Kirkon tiloissa oleviin knaappisukujen (Brandstaka, Husgafvel, Pihlhjerta) sukuvaakunoiden historiasta Juha Sakki kertoi mielenkiintoisen tarinan.

Kokous

Ennen varsinaista 7. sukukokousta oli nautittu maittava juhlalounas. Kokouksen puheenjohtajana toiminut Antti Koskinen veti kokouksen läpi ripeästi ja ammattitaidolla. Sukuneuvoston puheenjohtajana jatkaa Juha Suurnäkki ja varapuheenjohtajana Timo Suurnäkki. Sukuneuvostoon saatiin mukavasti uusia jäseniä. Jäsenten esittely on seuraavassa Aatran Kurki-lehdessä.

Kokouksen toimihenkilöt, puheenjohtaja Antti Koskinen, sihteeri Mirka Suurnäkki ja Timo Suurnäkki

Sukuneuvostoa yhteiskuvassa. Kuvaa klikkaamalla sen saa isommaksi

Sukujuhla

25-vuotisjuhlan avasi Juha Suurnäkki, jonka jälkeen Tintti Suurnäkki esitti kirjoittamansa runon juhlivalle sukuseuralle. Tintti esitti myös toisen runon juhlan lopussa (runot ovat luettavissa mm. sukuhistoriikin sivuilla). Sukuseuran kunniajäseniksi kutsuttiin Sirkku Toikka ja Helena Puhakka. Sukuseuran pöytästandaari luovutettiin Juha Suurnäkille, Virpi Suurnäkille ja Antti Koskiselle sekä Haminan seurakunnalle ja 90 vuotta täyttävälle Mänttärin Sukuyhdistykselle.

Sukuseurojen Keskusliiton pääsihteeri Eine Kuismin toi liiton tervehdyksen ja jakoi Sukuseurojen Keskusliiton myöntämät kultaiset ansiomitalit Mirka, Ismo ja Ilmo Suurnäkille. Kaikkien muistamisien tarkempi esittely on seuraavassa Aatran Kurki-lehdessä.

Musiikkia juhlassa esittivät Marjatta Korjus laulu ja Mirka Suurnäkki piano.

Sukukirjan julkistus

Sukuseuran 25-vuotisesta taipaleesta kirjan kirjoittanut ja koonnut Ilmo Suurnäkki esitteli historiikin valmistelun vaiheita ja kertoi kirjan lähes satasivuisesta sisällöstä muutamin kuvin. Historiikki jaettiin juhliin osallistuneille sukuseuran jäsenille veloituksetta.

Juhla päättyi sukuneuvoston puheenjohtajan Juha Suurnäkki saatesanoihin ja upeasti yhteisesti laulettuun Kymenlaakson lauluun.

Kesäristeily Tammioon 2022

Noora Suurnäkki

Laivamatkalle lähdimme sunnuntaina 24.7.-22 klo 10:00 Haminan Tervasaaren risteilylaiturista.

Mukavalle merimatkalle lähti lähes puolensataa henkilöä. Sää oli varsin sopiva, sateeton ja lähes tuuleton, eikä auringon polttava kuumuuskaan haitannut .

Tarkempaan “matkakertomukseen” kuvien kera palaamme myöhemmissä julkaisuissamme.

Erityiskiitokset Timo Suurnäkille , joka vastasi koko tapahtuman pääjärjestelyistä. Hän toimi aktiivisesti aina tapahtuman varaamisesta lähtien ja päätyen risteilyvieraiden hyvästelyyn Tervasaaren satamassa.

Lämpimät kiitokset myös Meriset Oy:n henkilökunnalle ammattitaitoisesti hoidetusta laivamatkasta.

Sääntömääräinen 6. sukukokous Kannusjärvellä, TOK:n talolla

Ismo Suurnäkki

Sukuseuramme kuudes sukukokous ja -tapahtuma pidettiin elokuisena lauantaina perinteisellä, Kannusjärven kyläläisille ja sitä myötä myös sukuun kuuluville henkilöille tärkeällä paikalla, TOK:n talolla. Säiden haltijat suosivat myös tapahtumaamme, aamupäivän pilvisyys haihtui ja sää selkeni kauniiksi loppukesän päiväksi.

Maata ja maailmaa koetteleva Korona-pandemia vaikutti varmaankin kokouksen osallistujamäärään. Normaalioloissa paikalle olisi todennäköisesti saapunut lähes sata henkilöä. Tässä tilanteessa kokouspäivään osallistujia oli kaikkiaan vain 66 henkilöä, joista 53 henkilöä varsinaisia sukuseuran jäseniä. Varovaisuus yleisötapahtumiin osallistumisessa näkyi myös siinä, että peruutuksia tapahtumaan saapumisesta tuli lähellä ajankohtaa jonkin verran.

Sukutapahtumaan saapuvia vastaanotettiin klo 9.00 alkaen, jonka jälkeen aloitettiin tilaisuus sisätiloissa, kuulemalla tarkempia tietoja päivän kulusta sekä muutamia ajankohtaisia esitelmiä.

Kannusjärvi-Kitula kylätoimikuntaa esitteli yhdistyksen puheenjohtaja Mervi Hietanen ja tekeillä olevan Kannusjärvi-Kitula kyläkirjan ennakkoesittelyn hoiti asiantuntevasti Ilmo Suurnäkki.

Aamupäivän mielenkiintoisimpaan tapahtumaan, opastettuun kiertoajeluun osallistui lähes täysi linja-autollinen kokousväkeä. Oppaana kyläkierroksella toimi erittäin ansiokkaasti seuran kunniapuheenjohtaja Kauko Suurnäkki. Auton kuljettajana tutuilla kyläteillä linja-auton ratissa oli kokenut “luottokuljettajamme” Markku Näkki.

Ryhmäkuva Kotterinmäeltä avautuu klikkaamalla isommaksi .

Aamupäivän ohjelmaan oli varattu mahdollisuus omatoimisesti käydä Pakokivellä, jonka historiasta löytyy tietoja tästä linkistä. Muutama autokunta kävikin paikkaan tutustumassa.

Kokouspäivän ajaksi oli Juha Sakki perustanut paikalle sukutietojen tarkistamisen ja päivittämisen mahdollisuuden, jota useat paikalla olleet käyttivätkin hyväkseen.

Perinteisesti myös Helena Puhakka oli järjestänyt kokouksen yhteyteen sukutuotteiden myyntipisteen.

Puolen päivän tienoilla pyydettiin osallistujat kokoustilaan, jossa sukuneuvoston puheenjohtaja Timo Suurnäkki avasi virallisesti sukutapahtuman ja sukukokouksen. Tapahtuman henkistä puolta vahvisti pastori Teuvo Suurnäkin pitämä pieni hartaushetki. Päivän kulussa oltiin päästy siihen vaiheeseen, että oli aika nauttia maittava lounas noutopöydästä haettuna ja ajan kuvaan kuuluvasti turvavälejä noudattaen sekä väljästi kokoussaliin sijoittuen. Lounaan jälkeen päästiin aloittamaan päivän virallinen osuus, eli

Suurnäkki-sukuseuran kuudes sääntömääräinen sukukokous

Kokoukseen osallistuneille oli painatettu laadukas kymmensivuinen vihkonen, jossa oli tyylikkäästi esitelty päivän ohjelma, sukukokouksen esityslista sekä toimintakertomus sukuseuran toiminnasta vuosilta 2016 - 2020. Osallistujat pystyivät kokouksen aikana seuraamaan tapahtumien esittelyä ja kulkua, joten kokous saatiin viedyksi läpi vain vähän yli tunnin työskentelyllä.

Kokouksen avasi sukuneuvoston puheenjohtaja Timo Suurnäkki tervetulotoivotusten kera. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Antti Koskinen, joka tarmokkaasti hoiti annetun tehtävän. Sukuseuran hallituksen puheenjohtaja Ilmo Suurnäkki esitteli pääkohdittain seuran toimintakertomuksen menneeltä nelivuotiskaudelta. Toimintakertomus täällä.

Seuraavalle nelivuotiskaudelle, 2020 - 2024 sukukokous valitsi sukuneuvoston puheenjohtajaksi Timo Suurnäkin sekä varapuheenjohtajaksi Juha Suurnäkin . Sukuneuvoston jäseniksi valittiin 21 henkilöä, joista ilahduttavan moni on uusia jäseniä. Uuden sukuneuvoston kokoonpano.

Kokouksen päätteeksi toimessaan jatkavaksi valittu Timo Suurnäkki kiitti luottamuksesta aktiivista kokousväkeä sekä toivotti jaksamista kaiken epävarmuuden ja yleisen tulevaisuushuolen keskellä.

Rennompaa loppupäivää …

Sukutapahtuman iltapäivää ja iltaa vietettiin vapaamuotoisemmin kahvittelun ja kuulumisien vaihtamisien merkeissä. Saimme lisäksi kuulla taidokkaita musiikkiesityksiä ja seurata onnistumisia ja taitoja erilaisissa pihapeleissä. Päivän nuorimmat osallistujat saivat esimerkiksi kokeilla puukuulan lyömistä kroketti-pelissä.

Sukuseuran viralliset mestaruuskilpailut järjestettiin perinteikkäissä kansallispeleissä eli tikanheitossa ja mölkynheitossa. Tulokset sarjoittain tästä linkistä. Alla olevia kuvia klikkaamalla saat ne isompina näkyviin.

Musiikkiesityksistä vastasivat mm. “Voimatrio”, eli Maria, Petra ja Terhi Voima sekä “ Jorce & Cece kaksi kitaraa”.

Sukuseuran kulttuuritapahtuma

Ismo Suurnäkki

Vuoden 2019 kulttuuritapahtumana järjestettiin mahdollisuus osallistua kansanoopperan “Aleksanteri II:n aikaan” seuraamiseen, joka oli tarjolla Kouvolan Elimäen kirkonkylällä. Tapahtumaan osallistuneet katsojat saivat nauttia kauniista ilmasta, hyvistä järjestelyistä väliaikakahvituksineen ja rinkelitarjoiluineen.Erinomainen esitys lähiseutukunnan tapahtumista noin 150 vuoden takaa toimi kaikilta osin hienosti tuoden esityksen aikana esiin tilanteita ja tunnelmia iloineen, toivoineen, onnistumisineen ja toki hetkittäin puutteineen, suruineen ja murheineenkin.

Tapahtuman myötä tuli tietoomme yhteys Kansanoopperan yhden keskushahmon Jaalan Rinssin ja sukumme välillä. Viime aikoina tehtyjen paikallisselvitysten mukaan yhteys Suurnäkki-sukuun tulee Sinisalojen kautta. Jatkoselvitysten tueksi ja kannustukseksi Timo Suurnäkki sai otetuksi oheisen valokuvan jossa poseeraavat Aleksanteri II(Hannu Kuoppamäki), Merja Sinisalo (Taulu 2839), Jaalan Rinssi(Terho Happonen) sekä Vesa Sinisalo (Taulu 2841)

Sinisalot_KusttaIII_Jaalan Rinssi_04082019_rajattu.jpg

Sukuseuran ulkoilutapahtuma

Ismo Suurnäkki

Sukuseuran ulkoilutapahtumaa saimme viettää vienon etelätuulen ja lähes helteisen sään helliessä lauantaina 18.5.2019 Elimäen Riistapoikien majalla.

Tapahtumalle oli luotu hulppeat puitteet. Reilun parin kilometrin kuntorata ja frisbeegolf-rata sekä lasten leikkialue odottivat kävijöitä ja ennen kaikkea upea hirsimökki ja grillikatos olivat käytössämme. Alkuun nautimme tervetulokahvit ja mehut ”paakkelsien” kera -  kiitos tästä Ismolle!

Vaihtelevalle, hienoissa Korkiamäen maisemissa kiertelevälle ulkoilureitille lähti vain pari ihmistä.Sukuseuran mölkkymestaruutta ratkottiin seitsemän henkilön kesken. Tiukan kisan jälkeen mestareiksi julistettiin Leena Koivula ja Ilmo Suurnäkki, Jorma ”Jorce” Koivulan hoitaessa hienosti kirjurin tehtävät. Kiinnostavaa tässä oli se, että Leena heitti mölkkyä ensimmäisen kerran. Tästä innostuneena mölkkypalikat löytänevät varmasti paikkansa myös Leenan ja Jorman kotipihalle.

Frisbeegolf-mestaruutta ei mitelty vähäisen osallistujamäärän vuoksi, myös tikkamestaruus jäi ratkomatta. Toivottavasti seuraavissa tapahtumissa frisbee-kiekot ja tikat lentää.

Tiukan kisan jälkeen grillikodassa odotti jo hiillos sukuseuran tarjoaman makkaran kera. Omia eväitä nautittiin myös mukavan seurustelun myötä. Kun mukana oli lauluihmisiä niin yhteislauluilla ”käytiin ahon laitaan nauttimaan kesästä” ja ”kultaista nuoruutta” muisteltiin myös.

Tapahtuman järjestäjät kiittävät kaikkia kahdeksaa henkilöä tapahtumaan osallistumisesta, sukuseuran hallitus oli hyvin edustettuna neljän henkilön voimin.Tulevaisuudessa kannattaa tarkoin miettiä onko vastaavanlaisille ulkoilutapahtumille tarvetta. Ehkä tällä kertaa paikka ja aika eivät olleet sopivat.

Leena heittää ja heittoa seuraavat Eino Vanhala, kirjuri Jorma “Jorce” Koivula, Helena Puhakka ja Teemu Suur-Näkki.

Mölkkymestarit Leena ja Ilmo

Suurnäkki-sukuseuran 20- vuotisjuhla

Noora Suurnäkki

Juhlatunnelmaan päästiin jo lauantai-iltana, jolloin oli tarjolla kulttuuriantia Bastionissa. Siellä esitettiin sukuseuran oheisohjelmaksi suosittelema ”Taivaanraapijat-musikaali”. Esityksen nähneet kertoivat sen olleen hyvin mielenkiintoinen, tasokas ja katsomisen arvoinen. Esityksen sovittajana ja ohjaajana on toiminut sukuumme kuuluva Jari Jalle Niemelä.

Varsinainen 20-vuotisjuhla alkoi sunnuntaina Haminan seurakunnan Simeon-salissa, jonne aamupäivän oheisohjelmiin osallistuvat kokoontuivat klo 9 jälkeen. Eniten sukuseuraväkeä osallistui viereisen Marian kirkon jumalanpalvelukseen, joka alkoi klo 10. Samaan aikaan alkoivat myös Haminan keskustan opastettu kiertokävely sekä RUK- ja Rauhanturvaajamuseoihin tutustuminen. Molempiin ryhmiin saatiin sopivasti osallistujia. Asiantuntevaa opastusta kehuttiin erityisesti kiertokävelyllä.

Oheisohjelmien päätyttyä saapuivat vieraat Simeon-saliin, jonka eteistilassa oli esillä Suurnäkki-sukuun liittyviä vanhoja valokuvia seinätaulujen sekä seinälle heijastettujen kuvien muodossa. Aulatilaan oli koottu myös kuva- ja tekstitaulujen muodossa sukuseuran 20-vuotinen historia. Kuvat ja tekstit olivat osallistujien mielenkiinnon ja katselun kohteena koko juhlapäivän.  

Sukujuhla alkoi Simeon-salissa, likimain 130 osanottajan voimin klo 11.30 maittavalla ja monipuolisella lounaalla. Ruokailun jälkeen, juhlatilaisuuden lämmittelyksi kuulimme tyttären ja äidin, Petra ja Terhi Voiman erinomaisen laulu-, viulu- ja pianoesityksen, ja näin juhlaväki pääsi hyvään juhlavireeseen. Musiikkiesityksen jälkeen alkoi juhlan virallinen ohjelma, jonka tervehdyssanat esitti sukuneuvoston puheenjohtaja Timo Suurnäkki.

Haminan kaupungin tervehdyksen juhlaan toi kulttuurituottaja Ilkka Muurman. Hän sai myös vastaanottaa Haminan kaupungille luovutetun sukuseuramme numeroidun standaarin numerolla 24.

Kauko Toikan johtamana esiintyi juhlaväelle Haminan Veteraanikuoro. Saimme kuulla hienoa kuorolaulua monen laulun verran sekä viimeisenä esityksenä Kauko Toikan säveltämän ja sanoittaman laulun ”Isänmaan vartijat”.

Veteraanikuoron esiintymisen jälkeen vuorossa oli sukuun kuuluvan nuoremman polven esiintulo. Timo Suurnäkki oli kutsunut tilaisuuteen kolme nuorta; Sonja Suurnäkin, Juha Sinisalon sekä Mikael Tamminiemen. Paneelikeskustelun tyylisesti, Timon ohjailulla ja kyselyillä, nuoret kertoivat itsestään, perheestään, lähisuvustaan ja suhteestaan sukuun yleensä sekä harrastuksistaan ja niissä saavutetuista tuloksista. Esimerkkinä menestyksestä oli yhden esiintyneen nuoren kuluneena kesänä saavuttama maailmanmestaruus oman ikäluokkansa urheilulajissa. Lisäksi saatiin kuulla nuorten toivomuksista ja odotuksista omaan sukuun sekä sukuseuraan liittyen. Erityisesti nuoret korostivat oman perheensä ja lähisukunsa osalta sitä, kuinka tärkeää on, että pidetään aktiivisesti yhteyttä keskenään. Näin pääsee rakentumaan vahva, keskinäinen perhe- ja sukuside. Nuoret korostivat myös tuen saamisen ja antamisen tarvetta silloin, kun sitä itse kukin tarvitsemme. On se tuen tarpeen tilanne sitten jokin akuutti ongelma tai eteen tulevien erilaisten haasteiden kohtaaminen. Kuulimme myös erittäin hienoja sekä valoisaa tulevaisuutta odottavia kommentteja nuorten ajatuksissa.

Sukuseuran hallituksen tekemän päätöksen mukaisesti tilaisuudessa jaettiin huomionosoituksia. Sukuseuran uusiksi kunniajäseniksi kutsuttiin numeroilla 10 - 13 sukuseuran pitkäaikaistoimijat Eeva Tervo, Ritva Suurnäkki, Raija Toikka sekä Juha Sakki. Kaksi viimeksi mainittua paikalla olevana palkittiin kukkakimpuin sekä sukuvaakunatauluin sekä tässä tilaisuudessa julkistetuin kunniapinssein. Sukuseuran numeroidut standaarit numeroilla 18 - 23 sekä kunniapinssit luovutettiin seuraaville sukuseuran aktiivitoimijoille: Ilmo Suurnäkki, Ismo Suurnäkki, Helena Puhakka, Asko Nurmiranta, Erja Suikkanen sekä Matti K. Suurnäkki. Kaikille paikalla olleille sukuseuran aiemmin nimetyille kunniajäsenille sekä aiemmin sukuseuran standaarin saaneille henkilöille luovutettiin myös sukuseuran uusi kunniapinssi.

Lyhyen tauon ja Mirka Suurnäkin säestämän yhteislauluhetken jälkeen päästiin kuulemaan Ilmo Suurnäkin laatima ja Jari ”Jalle” Niemelän ammattitaitoisesti esittämä Suurnäkki-sukuseuran 20-vuotiskronikka. Esityksessä luotiin katsaus vuosittaisiin sukuseuran tapahtumiin kuvilla täydennetyn tarinakerronnan muodossa.

Kronikan jälkeen päästiin vielä leppoisampiin tunnelmiin kitaraduo Jorce & Cece musiikillisella esiintymisellä. Kuulimme tuttuja lauluja, joihin liityttiin osin yhteislauluna, höystettyinä erilaisilla tarinoilla ja esiintymispäähineillä, jotka toivat ”lisämausteen” kuhunkin kappaleeseen.

Juhlapäivän päätöksen kruunasi sukuseuramme kunniapuheenjohtaja Kauko Suurnäkin kannustavat sanat sukuväelle sekä Suurnäkki-sukuseuran isompien tilaisuuksien perinteisenä yhteislauluna, seisomaan noustuna, komeasti kajautettu ja Mirka Suurnäkin säestämä Kymenlaakson laulu.

Ennen kotimatkaa juhlaväki sai nauttia vielä päätöskahvit kera herkullisen vadelmakermakakun ja nuorten sisarusten Sonja ja Emma Suurnäkin flyygelillä esittämällä kahvikonserttikappaleilla. Samalla oli vielä aikaa vaihtaa viimeisimmät kuulumiset ystävien, tuttavien ja sukulaisten kanssa.

Suurnäkki-sukuseura kiittää lämpimästi kaikkia juhlatilaisuuteen osallistujia sekä sen ohjelman toteutukseen, valmisteluihin ja läpiviemiseen osallistuneita henkilöitä. Juhla oli erittäin hyvin onnistunut ja saimme tilaisuuden aikana sekä lopuksi nähdä paljon tyytyväisiä osallistujia.

Tämän tapahtuman kokemusten pohjalta on Suurnäkki-sukuseuran hyvä jatkaa eteenpäin kohti toiminnan uutta vuosikymmentä. Sukuseuran jäsenet, toki myös koko Suurnäkki-suvun jäsenet voivat tällä sivustolla seurata, millaista tulevaa toimintaa ja milloin sukuseura jäsenilleen ja suvulle järjestää. Ensi kesänä taas tapahtuu, ellei jo sitäkin ennen!

Suurnäkki-sukuseuran hallitus ja juhlatoimikunta

Sääntömääräinen viides sukukokous Korialla

Ismo Suurnäkki

Sukuseuran sukukokous pidettiin sateisena elokuun lauantaina Korialla, Elimäen Vilppulan Nuoriseurantalolla. Tapahtumapaikka oli ilmeisen hyvin valittu, koska ennen tapahtumaa ja itse kokouspäivänäkin ilmoittautui seuraan uusia jäseniä lähipaikkakunnilta. Kokouksessa paikalla oli yli 50 sukuseuran varsinaista jäsentä sekä n. 20 muuta sukuun kuuluvaa.

Varsinainen sukukokous aloitettiin lounaan jälkeen. Sukuneuvoston puheenjohtaja Jorma Suurnäkki avasi kokouksen ja toivotti juhlavieraat tervetulleiksi. Puheessaan hän käsitteli viimeisimmän nelivuotiskauden tapahtumia.

Sukukokouksen puheenjohtajaksi valittiin Vesa-Matti Suurnäkki joka vei kokouksen läpi erittäin tarmokkaasti ja tehokkaasti. Esityslistan mukaiset, tärkeimmät kohdat olivat sukuneuvoston toiminan esittely kuluneelta nelivuotiskaudelta sekä sukuneuvoston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan sekä sukuneuvoston jäsenten valinta alkavalle kaudelle 2016 -2020. 

Sukuneuvoston puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Timo Suurnäkki sekä varapuheenjohtajaksi Ritva M. Suurnäkki. Sukuneuvoston jäseniksi valittiin kaikkiaan 25 jäsentä. Ilahduttavasti saimme mukaan sukuneuvostoon myös uusia jäseniä. Uuden Sukuneuvoston kokoonpano.

Kokouksen jälkeen nautittiin kakkukahvit, jonka jälkeen saimme kuulla vielä suvun nuoremman polven musiikkiesityksiä pianolla ja viululla sekä lauluilla. Esityksistä vastasivat Saara ja Petra Voima. Muita musiikkiesityksiä iloksemme esittivät Terhi Voima, Petri Suurnäkki, Mervi Hiltunen, Teuvo Suurnäkki ja Mirka Suurnäkki.

Antoisan kokouspäivän päätteeksi sukuneuvoston uusi puheenjohtaja Timo Suurnäkki kiitti aktiivista kokousväkeä ja toivotti sukuseuran toimijoille virkeyttä uusien ajatusten esilletuomiseen.

Sukuseuran kesätapahtuma 2015, Kansanooppera Kustaan sota

Noora Suurnäkki

Sunnuntaina 29.8.2015 järjestettiin sukuseuran kesätapahtumana teatteriretki Anjalan kartanon Jokiteatterin ”Kustaan sota” -kansanoopperaan. Ennen teatteriesitystä nautittiin sukuseuran tarjoama yhteinen lounas, jonka jälkeen oli runsaasti aikaa tutustua Anjalan kartanon ympäristöön ja museoon. Aikaa oli myös tavata läheisempiä ja vieraampia sukulaisia, lapsuuden ystäviä ja kenties täysin uusia tuttavuuksiakin.

Tapahtuma oli erittäin onnistunut ja siitä saatu palaute oli positiivista. Sukuseuratoiminnan ”välivuoteen” ajoittuva tapahtuma oli tässä muodossa sukuseuran kannalta helppo järjestää ja osallistumisinnokkuuden perusteella jäsenistön toiveita vastaava. Mukaan saatiin myös sellaista jäsenistöä, joka ei ole aikaisemmin sukuseuran tapahtumiin osallistunut. Kansanoopperaan oltiin tyytyväisiä, sen taiteellinen taso oli hyvä ja sekä kuoroja että muita esiintyjiä kehuttiin, olipa esityksellä sisällöllisesti myös sukuseuraa ja menneitä sukupolvia koskettava paikallishistoriallinen puolensakin, joka kuvasi aitoa elettyä elämää. Mukana oli suvun jäseniä yhteensä 50 henkilöä.  Kokemusten perusteella kulttuuritapahtumia kannattaa toteuttaa toistekin.

Suurnäkit sulosävelin – sukuseuran musiikillinen sukujuhla

Noora Suurnäkki

Sunnuntaina 31.8.2014 järjestettiin sukuseuran sukujuhla Haminan seurakunnan Simeon-salissa. Loppukesäisessä kaikelle yleisölle avoimessa tapahtumassa oli mahdollisuus osallistua jumalanpalvelukseen, nautittiin lounas ja kuultiin suvun nuorten artistien esityksiä sekä musisoitiin yhdessä laulaen. Musiikkiesitysten jälkeen annettiin läsnäolijoille mahdollisuus kertoilla suvun piirissä tapahtuneita, lähinnä musiikkiin liittyviä sattumuksia. Tilaisuuteen tarttuivat kunniapuheenjohtajat Kauko Toikka sekä Kauko Suurnäkki. Saimmekin kuulla mielenkiintoisia tarinoita erilaisista musiikkiharrastuksista ja harmittamaan vain jäi se että emme olleet varautuneet puheiden tallentamiseen. Mukavia muistoja aikaisemmilta ajoilta olisimme mieluusti tallentaneet ja jakaneet jäsenistölle.

Vuoden 2014 sukujuhlaan osallistui kaiken ikäisiä suvun jäseniä, yhteensä n. 50 henkilöä.

Suvun kesätapahtuma Vehkarinteessä, Haminan Kannusjärvellä

Noora Suurnäkki

Vuoden 2013 kesätapahtumamme saatiin pidettyä kauniissa kesäisessä säässä Vehkarinteessä. Paikalle oli saapunut n. 70 osallistujaa, joista ilahduttavasti lähes kymmenkunta oli lapsia.Sukuviiri nostettiin salkoon klo 10.00, jonka jälkeen siirryttiin juhlatilaan kuuntelemaan sukuneuvoston puheenjohtajan Jorma Suurnäkin tervetuliaspuhetta. Sukuseuran hallituksen puheenjohtajan, Ilmo Suurnäkin kerrottua vielä päivän käytännön toteutuksesta, aloitettiin varsinainen ohjelma.

Päivän suosituin ja mielenkiintoisin tapahtuma oli varmastikin Kannusjärven ympäristöön suunniteltu ja toteutettu, opastettu kiertoajelu linja-autolla. Ensimmäinen kierros lähti liikkeelle klo 10:30, jolla erittäin asiantuntevana ja sujuvasanaisena oppaana toimi sukuseuramme kunniapuheenjohtaja Kauko Suurnäkki. Osallistujille oli teetetty kartta, josta he pystyivät seuraamaan reitin etenemistä lähinnä Alajärven ympäri. Näkin puolen jälkeen poikettiin myös Kitulan puolella. Parkonpuolella käytiin tutustumassa Tykän Hannun tuulimyllyyn. Kotterinmäen kautta palasimme lähtöpaikkaan Vehkarinteeseen noin tunnin kestäneen retken jälkeen. Toinen vastaavanlainen kierros tehtiin lounaan jälkeen n. klo 13. - 14.00. Asiantuntevana oppaana oli tuolloin Markku Näkki. Lähes 40-paikkainen linja-auto oli melko täynnä molemmilla kierroksilla, joten kiinnostusta suvun kantapaikkojen näkemiseen oli kiitettävästi. Kuljettajana toimi Ismo Suurnäkki.

Kiertoajelujen lisäksi oli Vehkarinteessä mahdollisuus pelata ulkopelejä, käydä retkeilemässä merkityillä ulkoilureiteillä ja kiivetä vaikkapa Siliävuoren näkötorniin. Sukutuotteita oli myynnissä tapahtuman ajan, sekä sukutietojen tarkistamiseen oli myös mahdollisuus. Vanhoja kuvia oli myös ripustettu näytteille tunnistamista ja tutustumista varten.

Puolen päivän aikaan nautittiin maittava lounas ja tilaisuus päätettiin iltapäiväkahviin n. klo 15.00.

Vehkarinteen salissa

Vehkarinteen salissa

Näkymä Siliävuorelta

Näkymä Siliävuorelta

Hannu Tykkä tuulimyllynsä portailla. Kauko Suurnäkki kertomassa tarinaa kuulijoille

Hannu Tykkä tuulimyllynsä portailla. Kauko Suurnäkki kertomassa tarinaa kuulijoille